Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze ruime showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Hoe richt ik een gedeelde werkruimte in met meerdere bureaus?

2024-08-16

Het inrichten van een gedeelde werkruimte met meerdere bureaus vraagt om een zorgvuldige balans tussen comfort, privacy en samenwerking. Een goed ingerichte ruimte kan productiviteit en tevredenheid van medewerkers  verbeteren. In deze blog geven we praktische tips over hoe u bureaus slim kunt plaatsen, hoe u de ruimte flexibel en ergonomisch inricht, en hoe u een werkomgeving creëert die zowel samenwerking als concentratie ondersteunt.

Ruimtelijke indeling van bureaus

De plaatsing van bureaus in een gedeelde werkruimte is cruciaal voor het creëren van een prettige werkomgeving. Met een slimme indeling kunt u de beschikbare ruimte optimaal benutten. Houd voldoende afstand tussen bureaus aan om voldoende persoonlijke ruimte te creëren. Dit voorkomt afleiding en biedt medewerkers meer focus. Kies voor L-vormige opstellingen voor teamwerk en rechte bureaus voor individueel werk. Afhankelijk van de werkstijl van uw team kunt u kiezen voor een open opstelling of scheidingswanden plaatsen om meer privacy te bieden. In een open ruimte kunt u bureaus in eilandopstellingen of clusters plaatsen om samenwerking te bevorderen. Dit is ideaal voor teams die regelmatig met elkaar overleggen.

Kantoorkast om uw spullen georganiseerd te houden

Flexibele bureaus

In een gedeelde werkomgeving is flexibiliteit van groot belang. Medewerkers hebben verschillende voorkeuren voor hun werkplek, wat vraagt om aanpasbare oplossingen. Zit-sta bureaus zijn hiervoor een goede oplossing. U kunt ze hoger of lager zetten, zodat u kunt afwisselen tussen zitten en staan. Dit is niet alleen goed voor uw gezondheid, maar het helpt ook om beter te werken. Door af en toe te wisselen van houding, blijft u alert en voorkomt u lichamelijke klachten. Dan heeft u ook modulaire bureaus. Deze kunt u eenvoudig verplaatsen en anders indelen. Handig als er ineens meer mensen in een team komen, of als jullie op een andere manier willen werken. Zo past u de ruimte makkelijk aan voor groepswerk of juist voor individuele taken. Flexplekken zijn ook een prima optie. Dit zijn werkplekken die door verschillende mensen gebruikt kunnen worden, afhankelijk van wie er die dag op kantoor is. Vooral handig als niet iedereen elke dag aanwezig is. Zo benut u de beschikbare ruimte optimaal. Met deze aanpassingsmogelijkheden creëert u een werkplek waar iedereen zich prettig voelt en goed kan werken, terwijl u de ruimte efficiënt gebruikt.

Meer ergonomie en comfort

Een goed ingericht bureau moet ergonomisch zijn zodat u comfortabel en gezond kunt werken. Zorg dat elke werkplek is uitgerust met bureaustoelen die voldoende rugsteun bieden. Dit helpt om langdurig werken comfortabel te houden. Bureaus moeten voldoende ruimte bieden voor monitorstandaards, zodat schermen op ooghoogte kunnen worden geplaatst. Dit voorkomt nek- en rugklachten. Zorg voor kabelgoten onder het bureau. Dit voorkomt dat de werkruimte rommelig wordt en maakt het eenvoudiger om elektronische apparaten aan te sluiten.

Meer privacy en focus

Hoewel een gedeelde werkruimte samenwerking bevordert, is het ook belangrijk om medewerkers de mogelijkheid te bieden om zich te concentreren. Door schermen of lage scheidingswanden tussen bureaus te plaatsen, geeft u medewerkers meer privacy zonder dat de openheid van de ruimte volledig verloren gaat. Dit helpt ook om geluidsoverlast te beperken. Voorzie elke bureauplek van voldoende opbergruimte, zoals een ladeblok onder het bureau. Hierdoor kunnen persoonlijke spullen netjes worden opgeborgen en blijft het bureau overzichtelijk. Geluid kan een groot probleem zijn in gedeelde ruimtes. Door akoestische panelen tussen of rond bureaus te plaatsen, wordt geluidsoverlast beperkt, wat de concentratie bevordert.

Bureaus voor samenwerking

Voor taken waarbij veel samenwerking nodig is, kunt u specifieke bureaus plaatsen die dit ondersteunen. Voor teamwerk kunnen grote bureaus of vergadertafels worden gebruikt waar meerdere mensen aan kunnen zitten. Dit bevordert interactie en vergemakkelijkt overleggen. Statafels kunnen handig zijn voor korte overlegmomenten. Ze stimuleren snelle besluitvorming en bieden een alternatieve werkhouding.

Bureaus voor samenwerking

Goede verlichting

Verlichting speelt een grote rol in het comfort van een werkplek. Bureaus moeten goed verlicht zijn om vermoeide ogen te voorkomen. Plaats bureaus zo veel mogelijk in de buurt van ramen om te profiteren van natuurlijk licht. Dit verbetert de productiviteit en zorgt voor een prettige werkomgeving. Zorg dat elke werkplek is uitgerust met een verstelbare bureaulamp. Hierdoor kan de verlichting aangepast worden aan de specifieke voorkeur van de medewerker, wat comfort en focus verbetert.

Conclusie

Het inrichten van een gedeelde werkruimte met meerdere bureaus vereist aandacht voor zowel flexibiliteit als comfort. Door bureaus slim te plaatsen en aanpasbare, ergonomische werkplekken te creëren, kunnen medewerkers efficiënt en gezond werken. Het toevoegen van privacyopties, zoals scheidingswanden, en het zorgen voor goede verlichting dragen bij aan een prettige werkomgeving die samenwerking en concentratie in balans houdt. Met de juiste inrichting wordt de gedeelde werkruimte een plek waar medewerkers graag werken en optimaal kunnen presteren.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.