Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze ruime showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Een thuiswerkplek inrichten doet u zo

2024-08-14

Een goede werkplek thuis is net zo belangrijk als op kantoor. U wilt comfortabel en productief kunnen werken, en daarvoor moet u uw werkplek aan bepaalde eisen voldoen. Dit is zelfs vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet). Het is dus slim om samen met uw werkgever te kijken of uw thuiswerkplek voldoet aan deze regels. Wilt u zelf aan de slag om een prettige werkplek thuis te creëren? Hier zijn 7 handige tips:

Thuiswerkplek inrichten

Kies een goede werkplek 

Een rustige plek zonder afleiding is de basis voor goed werken. Als u de ruimte hebt, is een aparte werkkamer ideaal. Heeft u geen extra kamer? Zoek dan een rustige hoek in uw huis en maak dat uw vaste werkplek.

Zijn er nog meer mensen in huis die thuiswerken? Zorg dan dat iedereen een eigen werkplek heeft en spreek af waar u kunt telefoneren. Zo voorkomt u dat u elkaar stoort en kunt u allemaal beter focussen.

Goede verlichting

Licht is belangrijk voor uw concentratie. Hoe meer daglicht, hoe beter. Zet uw bureau daarom het liefst bij een raam, maar zorg ervoor dat het licht niet direct op uw beeldscherm valt. Dit kan namelijk vervelende reflecties geven die uw werk verstoren.

Kies voor een goed bureau

Een goed bureau is een must voor een fijne werkplek. Zorg dat het groot genoeg is minstens 120 cm breed en 80 cm diep. Let ook op de hoogte: uw armen en ellebogen moeten in een rechte hoek op het bureau kunnen rusten. Is uw bureau te hoog? Verhoog dan uw bureaustoel en gebruik een voetenbankje. Helaas kunt een te laag bureau niet zo makkelijk aanpassen, dus let daar goed op bij het kiezen van een bureau. 

In ons assortiment hebben we allerlei bureaus die perfect zijn voor thuiswerken. We hebben ook zit-sta bureaus waarbij u de hoogte makkelijk kunt verstellen. Zo kunt u af en toe ook staand werken - goed voor uw rug! Of u nu een klein of groot bureau zoekt, wij hebben voor elke thuiswerkplek wel iets passends. Bekijk ons assortiment en ontdek wat bij u past!

Zet uw bureau slim neer

De plaats van ue bureau is belangrijk. Zet uw bureau op ongeveer drie meter afstand van het raam, en zorg dat het raam aan de zijkant van uw bureau is. Zo voorkomt u dat zonlicht direct op uw scherm valt, wat voor vervelende reflecties of verblinding kan zorgen. Dit voorkomt ook oog- en hoofdpijn.

Stel uw bureau goed in

Een goed afgestelde bureaustoel is onmisbaar voor een gezonde werkhouding. Het is fijn als uw stoel verstelbaar is, zodat u de zitting, armleuningen en rugleuning kunt aanpassen. Hier zijn een paar dingen om op te letten:

  • Benen: Uw knieën moeten in een hoek van 90 graden staan. Pas de zitting aan als dat niet zo is.
  • Armen: Uw armen moeten ook in een hoek van 90 graden rusten op de armleuningen, terwijl u uw handen op het bureau liggen. Verstel de armleuningen indien nodig.
  • Rugleuning: Zorg dat de rugleuning de natuurlijke kromming van uw rug ondersteunt. Pas de hoogte van de rugleuning aan om dit te bereiken.

Stel uw werkmateriaal goed in

De juiste opstelling van uw werkmateriaal is belangrijk. Zet uw beeldscherm op een armlengte afstand en zorg dat het niet hoger is dan ooghoogte. Als u met een laptop werkt, gebruik dan een laptophouder om de juiste kijkhoogte te bereiken. Plaats uw toetsenbord recht voor u, ongeveer 10 cm van de rand van het bureau, en houd uw muis dichtbij het toetsenbord om uw polsen en ellebogen in een comfortabele positie te houden.

Ruim uw werkplek op

Thuiswerken kan ervoor zorgen dat werk en privé door elkaar gaan lopen, vooral als u in de woonkamer of slaapkamer werkt. Ruim aan het eind van de daguw werkplek op om de werkdag echt af te sluiten. Dit geeft rust in uw huis en in uw hoofd. Kleine spullen zoals uw laptop, muis en toetsenbord kunt u eenvoudig opbergen in een opbergbox. Zo ruimt u snel op en heeft u de volgende ochtend alles weer bij de hand.

Met deze tips maakt u van uw thuiskantoor een fijne plek waar u net zo prettig kunt werken als op kantoor. Een goed ingerichte werkplek helpt u om productief en gezond te blijven, en maakt thuiswerken een stuk comfortabeler.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.